Hållbarhet

Vi strävar efter att vara ett helt cirkulärt textilföretag. Vid varje produkt måste vi tänka på hela kedjan för ett minimalt miljömässigt fotavrtryck. Vi planerar för och tänker igenom plaggets livscykel innan tillverkningen tar vid.

Biodegradable

Alla garner vi använder för stickning av våra tyger är miljövänligt och hållbart producerade och certifierade enligt GOTS eller Ivn best som garanterar miljöhänsynsfull produktion och goda arbetsvillkor och arbetsförhållanden. Vi använder inte garner som innehåller elastan/polyester/polyamid eller andra olje/plastbaserade syntetfiber. All sömnad av våra plagg sker med bomull eller tenceltråd, vilket gör att plagget är 100% biologiskt nedbrytbart.

GOTS

Stickningen sker i Sverige. I maskinerna förekommer inga smörjmedel med tungmetaller. Färgningen sker i Sverige enligt GOTS-standard. Kulörer väljs utifrån miljöpåverkan och ett hållbart och cirkulärt perspektiv. Sömnaden sker i Ljungskile.

Zero waste

Vi strävar efter att vara resurshushållande genom hela produktionen. Allt textilspill i tillskärningen levereras till nya ändamål. Vi har därmed ett minimalt textil spill från vår produktion. Det spill som ändå uppstår skickas till återanvändning i form av lyocell. Vi försöker också minimera avfall genom att tillverka plagg med lång användningstid och hög nötningshållfasthet. Alla våra tyger är dubbelstickade, dvs har maskor på båda sidor, vilket ger en något längre livstid. Vi använder också endast ringspunnet och långfibrigt garn av kammad bomull, just för att öka hållbarheten.