Rundstickning

Ljungskile Trikå har en unik samling av rundstickningsmaskiner. Alla maskiner stickar på dubbla uppsättningar nålar, dvs tygerna får maskor både på avigan och rätan. Detta leder till en högre nötningshållfasthet. Alla maskiner är av typen body size, vilket innebär att vi har en maskin för varje storlek och kvalitet. Det innebär att vi kan erbjuda plagg utan sidsöm. Maskinparken är också något äldre, vilket har sina fördelar. Den viktigaste är att det inte blir lika många maskor per varv, vilket ger en vara med mindre vridningar, och det är snällare mot garnet, vilket ger en högre hållfasthet och stabilitet i väven.

Vi stickar tre olika huvudtyper av tyger. Interlock, Lahmannstrikå samt 1×1 ribb. Interlock är en följsam och öppen väv med två lager med en luftspalt emellan. Lahmannstrikån är en kanalstickad vara som låter kroppen andas. 1×1 ribb är en öppen elastisk stickkvalitet lämplig för underkläder och kan- tavslut.

Som policy har vi att försöka köpa in det bästa ekologiskt certifierade garnet vi kan få tag på, detta för att göra ett så hållbart och hållfast plagg som möjligt. Generellt undviker vi att sticka med annat än naturfibrer.

Sömnad

Vi tillverkar serier och kollektioner till kunder som vill ha en tillverkning med högt ställda krav på miljöhänsyn och arbetsvillkor. Genom att inte överproducera eller lagerhålla behöver vi inte producera mer än vad som är efterfrågat och kan därmed bidra till en mer hållbar textilproduktion.
Vi syr all vår egen produktion med bomull & tenceltråd, det är lite svårare och kräver större noggrannhet, men är nödvändigt för att plaggen skall vara tillverkade helt utan plast och också 100% biologiskt nedbrytbart.
Sömnad sker uteslutande i fabriken i Ljungskile. Vi har maskiner för de flesta förekommande sömmar för stickade tyger, trikå och jersey. Vi brukar säga att vi tillverkar från garn till plagg i Ljungskile.

Lönsömnad

I samarbete med andra varumärken med samma höga fokus på miljömässig och social hållbarhet utför vi lönsömnad i både stickade och vävda tyger. Den omfattande maskinparken i sysalen består utav både maskiner för generell sömnad och specialiserade maskiner för de flesta förekommande tyger, från lätta stickade kvaliteter till tunga vävda tyger såsom kanvas och denim.

All sömnad i fabriken sker i Ljungskile av våran personal.