Ljungskile trikås historia sträcker sig tillbaka till 1935 då ett par bröder från Konungsbergs gård i Forshälla startade en trikåtillverkning i en mindre skala. Från början var det mest hemtillverkning men efter några år flyttade verksamheten in till Ljungskile. Våra rundstickmaskiner står kvar i samma lokal som de stått i sedan tidigt 1940-tal. En del av vår maskinpark är faktiskt från den tiden, och de tuffar på fortfarande.

Sömnaden utförs i samma lokaler som den gjorts sedan ungefär samma tid. Även om våra äldsta symaskiner inte är så gamla som stickmaskinerna så har vi kvar ett par äldre pjäser, moderna ersättare kommer helt enkelt inte i närheten av samma toleranser.

 

Nuvarande tillverkning tog fart igen 2015, då hade fabriken stått oanvänd i 13 år. Även om de var lite sega i starten så startade alla maskiner snällt när de fick ström igen som om de bara hade väntat.

Vi som driver Ljungskile trikå AB idag har alla en gedigen erfarenhet från textilbranschen, från större tillverkande företag till exklusivare bespoken tillverkning.